spark-onzichtbare-beugel

De onzichtbare beugel

Voor een comfortabele en onopvallende gebitscorrectie maak je gebruik van de vrijwel onzichtbare Spark aligner. Deze beugel bestaat uit een doorzichtig boven en onder bitje dat je zelfstandig in- en uitdoet.

  • Nauwkeurige gebitscorrectie
  • Onopvallende bitjes
  • Geen metaal

Geniet van de gemakken van Spark aligners. Neem contact op voor het maken van een afspraak. We zijn telefonisch bereikbaar via het onderstaande nummer. Of maak gebruik van onze contactpagina.

HOE ZIET EEN SPARK BEUGEL ERUIT?

De Spark aligners zijn speciaal op maat gemaakte bitjes die je over je tanden plaatst. Deze kun je zelfstandig indoen en uitnemen. Tijdens het dragen worden de tanden voorzichtig in beweging gebracht. Volgens het behandelplan ontvang je om de circa 2-3 maanden een nieuwe set bitjes. Dit gebeurt net zolang tot de gewenste correcties zijn behaald.

Deze aligners zijn doorzichtig, dus ze vallen nauwelijks op. In vergelijking met de gebruikelijke metalen beugel kun je op deze manier zonder opvallend metaal een gebitscorrectie ondergaan. Deze techniek is zowel geschikt voor volwassenen als tieners.

doorzichtige-spark-beugel

VOORDELEN VAN EEN ONZICHTBARE BEUGEL

De Spark aligners nemen veel voordelen met zich mee, zoals:

  • Effectieve en snelle tandbeweging
  • Focus op comfortabel en onopvallend beugel dragen
  • Minder gevoelige tandencorrectie
  • Alles kunnen eten en drinken dankzij uitneembare bitjes
  • Beugel zonder metaal
  • Minder irritaties en spoedcontroles

DE ROUTE NAAR UW NIEUWE GLIMLACH

icon-duur-behandeling

1. OP CONSULT

We vertellen je eerst over de werking van Spark aligners. Vervolgens plannen we een moment in om een digitale scan te maken van je gebit. Zo krijgen we inzicht in hoe deze onzichtbare beugel jou kan helpen.

3d-scan

2. DE 3D-SCAN

Via digitale foto’s krijgen we een 3D-beeld van jouw huidige gebitssituatie. We kunnen hierdoor uit verschillende invalshoeken het behandelplan voor de gebitscorrectie gaan opstellen.

tand-check

3. HET BEHANDELPLAN

Op basis van de 3D-scan van jouw gebit stellen we een persoonlijk behandelplan op. We houden hierbij rekening met jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. De vrijwel onzichtbare bitjes laten we produceren.

icon-aligner-passen

4. TANDENCORRECTIE

We plaatsen de bitjes over jouw tanden. Deze moet je dragen volgens de richtlijnen van het behandelplan. De weg naar jouw nieuwe glimlach is ingezet! Binnen enkele weken merk je resultaat. Je hoeft slechts eens in de 2 à 3 maanden op bezoek te komen voor het controleren van de vooruitgang en het ophalen van nieuwe bitjes.

icon-sparkle

VEEL VOORKOMENDE VRAGEN ONZICHTBARE BEUGEL

HOELANG DUURT EEN SPARK ALIGNER BEHANDELPLAN?

De gemiddelde tijdsduur van een Spark aligners behandelplan is 6 tot 18 maanden. De ingeschatte periode voor jouw situatie zal van tevoren met je besproken worden.

WORDT DE SPARK ALIGNER BEUGEL VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

Er zijn meerdere zorgverzekeringen in Nederland die deze behandeling vergoeden. We raden aan om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om te kijken of je ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

HOELANG MOET IK DE BITJES INHOUDEN?

We raden aan om de Spark aligners minimaal 22 uur in te houden. Tijdens het eten en drinken van hete dranken kunt je ze uitdoen.

DOEN SPARK ALIGNERS PIJN?

De op maat gemaakte bitjes zullen bij de eerste keer innemen wat strak aanvoelen. Maar dit gevoel verdwijnt al naar enkele dagen. Naast de eerste dagen met een nieuw set bitjes is het traject pijnloos en vrij van ongemakken die u bij de traditionele metalen beugel wel heeft. Denk hierbij aan losschietende slotjes of draadjes.

MOET IK REGELMATIG LANGSKOMEN VOOR CONTROLE?

We kijken om de 2 á 3 maanden wat jou progressie is. Je ontvangt bij een controleafspraak steeds een nieuwe set met bitjes.

HOE HOUD IK DE BITJES GOED SCHOON?

De vrijwel onzichtbare bitjes kun je gewoon met een zachte tandenborstel en tandpasta schoonmaken. Mocht je een drankje nuttigen, dan raden we aan om de bitjes hierna schoon te maken.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SPARK EN INVISALIGN BEUGEL?

Zowel bij Spark aligners als de Invisalign beugel wordt er gebruikgemaakt van tand corrigerende bitjes. Bij het opstellen van een behandelplan maken we bij beide soorten beugels vooraf een 3D-scan van jouw gebit. De bitjes van Spark aligners worden iets specifieker geproduceerd. Ze zijn transparanter en flexibeler. Dit zorgt voor een nog nauwkeuriger resultaat. Een behandelplan met Spark aligners wordt alleen op advies van gecertificeerde behandelaren opgesteld. Neem gerust contact op en ontdek welk behandelplan het beste bij jouw gebit past.

AFSPRAAK MAKEN BIJ ORTHO SCHIJNDEL

Heb je vragen over het gebruik van Spark aligners? We bespreken graag met je wat deze behandelmethode voor jouw gebit kan betekenen. Neem contact met ons op via onderstaande buttons voor het maken van een afspraak.